KineDok este un program internațional de distribuție alternativă de film documentar demarat în 2015 de Asociația One World Romania.  În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare incitante vor fi proiectate în peste 25 de spații neconvenționale din fiecare țară participantă la program: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. O parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în orașele mici și de a folosi spiritul local al barurilor, al galeriilor și al altor locuri populare. Aceste locații oferă o alternativă  pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și experți, devine o experiență.

Partenerii programului – organizații din 8 țări printre care și One World Romania – cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas. La noi, există oameni care vor să consume altceva decât mainstream și există și documentare foarte bune – dar nu există săli și nici răgazul pentru ca acești oameni și aceste filme să se întâlnească. De aceea, KineDok aduce filmele – uneori însoțite de regizori, protagoniști sau experți cu care să poți discuta – la pubul, cafeneaua, biblioteca sau muzeul de lângă tine.

Prima proiecţie KineDok powered by One World Romania la Reșița va avea loc sâmbătă, 29 aprilie. De la ora 21:00 în curtea Universității „Eftimie Murgu”, va fi proiectat documentarul norvegian „Plimbare sub clar de lună cu bunicul” în regia lui David Alræk. Proiecția se realiza în interior în cazul unor condiții meteorologice nefavorabile.

Muzeul Cineastului Amator vă invită să vizionați în fiecare lună, câte un film documentar, după următorul program:

Sep 30

KineDok 2017: Copiii lui Cain

septembrie 30 @ 9:00 pm - 11:30 pm UTC+3
Oct 07

KineDok 2017: Ceață peste râu

octombrie 7 @ 9:00 pm - 11:30 pm UTC+3
Noi 18

KineDok 2017: Ordine superioare & Aceia

noiembrie 18 @ 9:00 pm - 11:30 pm UTC+3
Dec 09

KineDok 2017: Cambridge

decembrie 9 @ 9:00 pm - 11:30 pm UTC+3

ORGANIZATOR LOCAL: Universitatea “Eftimie Murgu”, Muzeul Cineastului Amator
ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania
ONLINE: oneworld.ro | kinedok.net
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 8 (Bulgaria)
CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene

Share This

Share this post with your friends!