Uneori, anumite lucruri se întâmplă pentru un motiv anume. Astfel s-a întâmplat să cunoastem un om harnic, voios şi binevoitor, pe domnul Mirel Lacatusu care a ajutat Muzeul Cineastului Amator cu o donatie generoasa, venită tocmai din Italia.
De un an de zile suntem activi şi pe FB, avem o pagina tânără şi în plină creştere, de care ne ocupam cu drag. Prin pagina noastră ne-a găsit domnul Mirel Lacatusu, care găsise într-o hală pe care o luase în chirie, 2 aparate de proiecţie, un proiector Micron XXV, un proiector Ampro, transformatorul şi cablurile aferente, precum şi 2 role cu film de 8mm. Hotărât să le doneze, la o primă căutare pe internet a găsit foarte rapid multe cinecluburi din Italia cărora le-ar fi putut dona. Spre norocul nostru, domnul Mirel nu şi-a uitat compatrioţii şi s-a gândit să le doneze în propria ţară. A intrat în legătură cu noi, şi susţinerea oferită ne-a onorat şi ne-a convins din nou că trebuie să continuăm muncă la micul muzeu. Iniţial am crezut că distanţa o să fie o problema, dar această poveste este o poveste cu happy end! Colegul nostru Claudiu s-a nimerit să fie în vizită la părinti, chiar în perioada respectivă. Şi culmea, colegul nostru era la doar 30 de km depărtare de domnul Mirel. Uneori astrele se aliniază perfect şi lucruri mari se pot întâmpla! “Dupa un drum plăcut, trecând pe lângă un lac şi peste dealuri mângâiate de soare, Claudiu ajunge la locul de întalnire stabilit. Este întâmpinat de un zâmbet larg şi sincer şi o mică comoară pentru micul nostru muzeu. Mulţumim domnului Mirel Lacatusu pentru donaţie şi amabilitatea de care a dat dovada. Ne bucurăm că există români buni, ajutători, care se gândesc şi la alţii şi acţionează înspre a ajuta şi a face bine.

În timp ce oamenii se implică, statul nu face demersuri pentru a realizat un muzeu dedicat cinematografiei. Cine ştie, poate cândva o sa reuşim să adunăm destule piese legate de cinematografie şi o să reuşim să deschidem la Reşiţa o mică expoziţie pe această temă.

Mulţumim domnului Mirel Lacatusu !

                                                                                  

Share This

Share this post with your friends!